De verhalen achter kunst nemen plaats op de troon.

 

Normaal zijn musea plekken waar verhalen ontstaan, maar met de sluiting ervan, moedigt het aan om te zoeken naar alternatieven.

 

Niet alleen alternatieven voor tentoonstellingsruimte ook alternatieve in de vorm van tentoonstellen. Een alternatief om de verhalen een plek te bieden. En niet zomaar een plek.

De verhalen die onlosmakelijk verbonden zijn aan een kunstwerk worden tot op heden in een korte samenvatting of soms zelfs simpele steekwoorden verstopt op het museumbordje. Dat kleine informatiebordje wat te vinden is naast een kunstwerk.

 

Dat bordje hoort er wel bij, en hij is er altijd, maar hij zal nooit het kunstwerk zelf zijn. Tot nu...

Een tentoonstelling volledig tot stand gekomen met elkaar en voor elkaar. Heb jij ook een "goudstuk", een verhaal en kunstwerk die onlosmakelijk verbonden zijn.

 

Stuur jouw verhaal + een foto van het kunstwerk wat erbij hoor in. 

En wordt onderdeel van deze verzameling.

Gefascineerd door de verhalen die schuilgaan achter kunstwerken is afstuderende kunstacademie student Jamie Deen in de rol gestapt van verzamelaar. 

 

Ze is gefascineerd door het verhaal wat schuilt achter kunstwerken, en vraagt zich af wat er gebeurd als we ze meer in de schijnwerpers zetten, ze de ruimte geven.  

 

 "Ik ben een verzamelaar en ik verzamel de verhalen die schuilgaan achter kunstwerken. Verhalen achter creatieve uitingen, achter een maakproces. Soms is het verhaal meer een kunstwerk dan het kunstwerk zelf. Soms kunnen ze niet zonder elkaar. Waarom draaien we de rollen niet om? Dan presenteren we het verhaal in een lijst, op een podium en het kunstwerk ernaast op een klein informatief bordje."

 

Het verhaal stapt op de plaats van het kunstwerk, het kunstwerk stapt op de plaats van het verhaal. 

Hoe dat eruit ziet, zie je hier!